Nutriční hodnoty (Sušenkový koláč s rebarborou, jahodami a marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 293 kJ / 3 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,95 g |
Tuky | 193,75 g |
– nasycené | 76,33 g |
– nenasycené | 112,89 g |
–– mononenasycené | 77,04 g |
–– polynenasycené | 35,85 g |
––– omega 3 | 2,87 g |
Vláknina | 34,35 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 101 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 352,11 g |
– cukry | 205,21 g |
––– laktóza | 6,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
50 g 50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové | Sušenka | 50 g |
130 g 130 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 130 g |
40 g 40 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 40 g |
70 g 70 g změklého másla | Máslo kravské | 70 g |
25 g 25 g oleje (používám pistáciový) | Olej řepkový | 25 ml |
100 g 100 g pravého marcipánu | Marcipán | 100 g |
500 g 500 g rebarbory (do měkka podušené, oslazené dle chuti - raději méně, sladkost dodá marcipán a sušenky) | Rebarbora čerstvá | 500 g |
250 g 250 g jahod (nakrájené na kostky) | Jahody čerstvé | 250 g |
50 g 50 g brusinek | Brusinky zavařené | 50 g |
namočených přes noc v kvalitním rumu | Rum | |
špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
50 g 50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové | Sušenka | 50 g |
50 g 50 g drcených pistácií (nebo jiných oříšků) | Pistácie | 50 g |
50 g 50 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 50 g |
50 g 50 g změklého másla | Máslo kravské | 50 g |