Nutriční hodnoty (Polévka z mungo fazolí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 956 kJ / 707 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,77 g |
Tuky | 20,02 g |
– nasycené | 10,92 g |
– nenasycené | 10,37 g |
–– mononenasycené | 5,90 g |
–– polynenasycené | 4,48 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 78,61 g |
Cholesterol | 39 mg |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 68,47 g |
– cukry | 27,98 g |
––– laktóza | 0,02 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek zelených mungo fazolek | Mungo | |
2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
3 řapíky 3 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1500 g |
1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla (používám České ghíčko) | Ghí | 15 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kari | Kari | 2.5 g |
hrubozrnná mořská sůl | Sůl mořská |