Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z mungo fazolí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 956 kJ /
707 kcal
Bílkoviny25,79 g
– z toho živočišné bílkoviny0,02 g
– z toho rostlinné bílkoviny25,77 g
Tuky20,02 g
– nasycené10,92 g
– nenasycené10,37 g
–– mononenasycené5,90 g
–– polynenasycené4,48 g
––– omega 30,05 g
Vláknina78,61 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 1,50 g
Sůl3,20 g
Sacharidy68,47 g
– cukry27,98 g
––– laktóza0,02 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek zelených mungo fazolek Mungo
2 2 menší mrkve Mrkev čerstvá 100 g
3 řapíky 3 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1500 g
1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla (používám České ghíčko) Ghí 15 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1500 ml
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého zázvoru Zázvor sušený mletý 2.5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky kari Kari 2.5 g
hrubozrnná mořská sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.