Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Makový a jablečný závin z kynutého těsta)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie23 408 kJ /
5 595 kcal
Bílkoviny155,19 g
– z toho živočišné bílkoviny39,85 g
– z toho rostlinné bílkoviny115,34 g
Tuky224,81 g
– nasycené53,26 g
– nenasycené141,98 g
–– mononenasycené56,21 g
–– polynenasycené85,77 g
––– omega 31,45 g
Vláknina69,00 g
Cholesterol 778 mg
Sodík 3,62 g
Sůl8,94 g
Sacharidy703,18 g
– cukry295,19 g
––– laktóza32,59 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
500 g 500 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 500 g
30 g 30 g čerstvého droždí (to v kostce) Droždí pekařské lisované 30 g
80 g 80 g cukru moučka Cukr bílý 80 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
60 g 60 g změklého sádla Sádlo vepřové 60 g
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
1 1 vejce na potření Vejce slepičí 70 g
1 lžíce 1 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 15 ml
300 g 300 g mletého máku Mák modrý mletý 300 g
450 ml 450 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 450 ml
60 g 60 g rybízové marmelády Marmeláda z červeného rybízu 60 g
60 g 60 g povidel Povidla 60 g
(marmeládu a povidla lze použít i v jiném poměru a nebo dát jen 120 g marmelády nebo 120 g povidel) Povidla
2 2 zarovnané lžičky skořice Skořice ceylonská
100 g 100 g cukru Cukr bílý 100 g
šťáva z 1/2 citronu Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.