Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špenátová polenta s houbami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 543 kJ /
1 564 kcal
Bílkoviny43,56 g
– z toho živočišné bílkoviny35,88 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,68 g
Tuky119,14 g
– nasycené72,07 g
– nenasycené40,31 g
–– mononenasycené36,50 g
–– polynenasycené3,81 g
––– omega 30,46 g
Vláknina7,92 g
Cholesterol 546 mg
Sodík 1,40 g
Sůl4,03 g
Sacharidy76,95 g
– cukry14,76 g
––– laktóza8,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
50 50 g másla a trocha na vymaštění Máslo kravské 50 g
4 stroužky 4 stroužky česneku prolisované Česnek čerstvý 28 g
čerstvý špenát dle chuti možno nahradit hlávkovou kapustou Špenát čerstvý
80 g 80 g instantní polenty Polenta 80 g
30 g 30 g nastrouhaného Parmezánu Parmezán 30 g
špetka špetka tymiánu Tymián sušený
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
100 g 100 g Eidamu či jiného, jemně nastrouhaného tvrdého sýra Sýr kravský tvrdý 30% 100 g
sůl Sůl mořská
pepř (mletý, čtyřbarevný) Pepř černý
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
100 g 100 g hub, nejlépe "lesní směs"
1 1 polévková lžíce octa balsamico Ocet balsamikový bílý
hrst hrst nasekané jarní cibulky pórku či čerstvé pažitky na ozdobení Cibulka jarní čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.