Nutriční hodnoty (Špenátová polenta s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 543 kJ / 1 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,68 g |
Tuky | 119,14 g |
– nasycené | 72,07 g |
– nenasycené | 40,31 g |
–– mononenasycené | 36,50 g |
–– polynenasycené | 3,81 g |
––– omega 3 | 0,46 g |
Vláknina | 7,92 g |
Cholesterol | 546 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 4,03 g |
Sacharidy | 76,95 g |
– cukry | 14,76 g |
––– laktóza | 8,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
50 50 g másla a trocha na vymaštění | Máslo kravské | 50 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku prolisované | Česnek čerstvý | 28 g |
čerstvý špenát dle chuti možno nahradit hlávkovou kapustou | Špenát čerstvý | |
80 g 80 g instantní polenty | Polenta | 80 g |
30 g 30 g nastrouhaného Parmezánu | Parmezán | 30 g |
špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
100 g 100 g Eidamu či jiného, jemně nastrouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř (mletý, čtyřbarevný) | Pepř černý | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
100 g 100 g hub, nejlépe "lesní směs" | ||
1 1 polévková lžíce octa balsamico | Ocet balsamikový bílý | |
hrst hrst nasekané jarní cibulky pórku či čerstvé pažitky na ozdobení | Cibulka jarní čerstvá |