Nutriční hodnoty (Bylinkovo-houbová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 370 kJ / 805 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,12 g |
Tuky | 45,45 g |
– nasycené | 23,22 g |
– nenasycené | 17,10 g |
–– mononenasycené | 13,64 g |
–– polynenasycené | 3,46 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 4,58 g |
Cholesterol | 605 mg |
Sodík | 455 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 51,16 g |
– cukry | 31,20 g |
––– laktóza | 29,56 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 velké žampióny | Žampion čerstvý | |
50 g 50 g sušených černých hub (jidášova ucha) | Hřib čerstvý | 50 g |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
libeček nasekaná nadrobno | Libeček čerstvý | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
600 ml 600 ml vývaru | Vývar hovězí | 600 ml |
600 ml 600 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
špetka špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
polévkové koření | Polévkové koření tekuté |