Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Martinčin vláčný perník)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 647 kJ /
5 891 kcal
Bílkoviny112,13 g
– z toho živočišné bílkoviny25,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny86,45 g
Tuky280,14 g
– nasycené26,82 g
– nenasycené237,24 g
–– mononenasycené163,80 g
–– polynenasycené73,44 g
––– omega 321,33 g
Vláknina23,30 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 310 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy718,58 g
– cukry203,88 g
––– laktóza24,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 hrnky 3 hrnky hladké mouky Mouka pšeničná hladká 750 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku třtinového cukru (já dala méně) Cukr třtinový 125 g
1 1 prášek do perníku Kypřící prášek do perníku bez fosfátů
perníkové koření podle chuti Perníkové koření
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
1 1 skořicový cukr Cukr skořicový
kakao podle chuti (já dala 1 polévkovou lžíci) Kakao prášek
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 hrnek 1 hrnek oleje Olej řepkový 250 ml
2 hrnky 2 hrnky mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
2 PL 2 PL marmelády Marmeláda jahodová 40 g
rum podle chuti nebo rumové aroma Rum
piškoty promazané marmeládou Marmeláda jahodová
citronová poleva Poleva bílková
strouhaná čokoláda Čokoláda mléčná 30%
cukr moučka Cukr bílý
citronová štáva Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.