Nutriční hodnoty (Borůvkový koláč s mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 769 kJ / 3 530 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 57,53 g |
Tuky | 219,78 g |
– nasycené | 31,75 g |
– nenasycené | 167,70 g |
–– mononenasycené | 88,46 g |
–– polynenasycené | 79,24 g |
––– omega 3 | 9,06 g |
Vláknina | 38,74 g |
Cholesterol | 335 mg |
Sodík | 280 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 295,90 g |
– cukry | 123,60 g |
––– laktóza | 8,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Plech 25 25 x 30cm, pro normálně velký plech dvojnásovná dávka těsta a drobenky! | ||
150 g 150 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
150 ml 150 ml podmáslí (mléka nebo kefíru) | Podmáslí | 150 g |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
lžička lžička mandlového aroma (můžete vynechat) | Aroma mandlové | |
200 g 200 g máku | Mák modrý | 200 g |
povidla | Povidla | |
marmeláda | Marmeláda jahodová | |
skořice | Skořice ceylonská | |
vanilka | Vanilkové lusky | |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
borůvky (čerstvé nebo mražené) | Borůvky čerstvé | |
30 g 30 g cukru moučka | Cukr bílý | 30 g |
40 g 40 g mletých ovesných vloček | Vločky ovesné | 40 g |
25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |