Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Česneková polévka s vejci)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie6 301 kJ /
1 506 kcal
Bílkoviny87,14 g
– z toho živočišné bílkoviny67,06 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,08 g
Tuky76,06 g
– nasycené24,84 g
– nenasycené35,26 g
–– mononenasycené26,27 g
–– polynenasycené8,99 g
––– omega 30,53 g
Vláknina44,00 g
Cholesterol 1,83 g
Sodík 773 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy112,80 g
– cukry10,80 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
900 ml 900 ml uzeného vývaru (použila jsem z vepřového uzeného kolena) Vývar vepřový 900 ml
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 1 velký svazek listů medvědího česneku (cca 30 listů) Česnek medvědí čerstvý
4 4 velké prolisované stroužky česneku Česnek čerstvý 280 g
3 3 vidličkou rozšlehaná vejce Vejce slepičí 210 g
4 4 celá vejce Vejce slepičí 280 g
sůl podle potřeby Sůl mořská
4 4 krajíčky staršího chleba na topinky
sádlo na smažení Sádlo vepřové
stroužek stroužek česneku na ochucení topinek Česnek čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.