Nutriční hodnoty (Česneková polévka s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 301 kJ / 1 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 67,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,08 g |
Tuky | 76,06 g |
– nasycené | 24,84 g |
– nenasycené | 35,26 g |
–– mononenasycené | 26,27 g |
–– polynenasycené | 8,99 g |
––– omega 3 | 0,53 g |
Vláknina | 44,00 g |
Cholesterol | 1,83 g |
Sodík | 773 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 112,80 g |
– cukry | 10,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
900 ml 900 ml uzeného vývaru (použila jsem z vepřového uzeného kolena) | Vývar vepřový | 900 ml |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 1 velký svazek listů medvědího česneku (cca 30 listů) | Česnek medvědí čerstvý | |
4 4 velké prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 280 g |
3 3 vidličkou rozšlehaná vejce | Vejce slepičí | 210 g |
4 4 celá vejce | Vejce slepičí | 280 g |
sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
4 4 krajíčky staršího chleba na topinky | ||
sádlo na smažení | Sádlo vepřové | |
stroužek stroužek česneku na ochucení topinek | Česnek čerstvý |