Nutriční hodnoty (Dortík s rebarborou a jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 700 kJ / 1 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 77,62 g |
– nasycené | 36,24 g |
– nenasycené | 36,20 g |
–– mononenasycené | 24,80 g |
–– polynenasycené | 11,40 g |
––– omega 3 | 0,46 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 274 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 113,20 g |
– cukry | 72,00 g |
––– laktóza | 6,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g oblíbených sušenek | Sušenka | 100 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
700 g 700 g rebarbory (4 šlahouny, ale můžete klidně použít méně) | Rebarbora čerstvá | 700 g |
350 g 350 g jahod (můžou být i mražené, ale ty nechat předem povolit) | Jahody čerstvé | 350 g |
cukr krystal nebo třtinový | Cukr bílý | |
2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
2 2 pudingy + trochu mléko nebo vody na rozmíchání | Puding v prášku | |
2 2 tvarohy | Tvaroh polotučný | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
vanilkový extrakt | Aroma vanilkové | |
150 g 150 g jahod (mražené zase necháme povolit) | Jahody čerstvé | 150 g |
3 plátky 3 plátky želatiny + 4 lžíce vody | Želatina vepřová |