Nutriční hodnoty (Zapečená tarhoňa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 755 kJ / 1 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,32 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 37,60 g |
Tuky | 34,56 g |
– nasycené | 8,69 g |
– nenasycené | 15,27 g |
–– mononenasycené | 11,69 g |
–– polynenasycené | 3,58 g |
––– omega 3 | 0,45 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 489 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 245,80 g |
– cukry | 24,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 300 g cca 300 g tarhoně (maďarská přílohová těstovina ve formě drobných kuliček) | Těstoviny pšeničné | 300 g |
anglická slanina | Anglická slanina | |
salám Gothaj | Měkký salám | |
cibule | Cibule čerstvá | |
uzený sýr | Eidam 30% t. v s. uzený | |
slunečnicový olej | Olej slunečnicový | |
Niva | Niva 50% t. v s. | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
cca 0,5 dl cca 0,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
libeček | Libeček čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř čtyř barev | Pepř barevný | |
1/4 1/4 hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
balzamikový ocet (bílý) | Ocet balsamikový bílý | |
mletý cukr | Cukr bílý | |
olivový olej | Olej olivový | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
citrónová šťáva | Šťáva z citrónu |