Nutriční hodnoty (Mrkvový závin z jogurtového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 735 kJ / 2 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,56 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,70 g |
Tuky | 163,40 g |
– nasycené | 96,49 g |
– nenasycené | 60,14 g |
–– mononenasycené | 50,96 g |
–– polynenasycené | 9,18 g |
––– omega 3 | 2,02 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 424 mg |
Sodík | 681 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 157,72 g |
– cukry | 29,32 g |
––– laktóza | 7,59 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
80 g 80 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 80 ml |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
300 g 300 g mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
200 g 200 g lučiny | Lučina 70% t.v s. | 200 g |
hrst hrst čerstvé petrželky (příp. koriandru) | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
vejce na potření | Vejce slepičí | |
sezamové semínko na posypání | Sezam loupaný |