Nutriční hodnoty (Hořčicová omáčka s vejci a bramborovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 544 kJ / 2 281 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 75,22 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,81 g |
Tuky | 111,78 g |
– nasycené | 42,71 g |
– nenasycené | 48,73 g |
–– mononenasycené | 39,53 g |
–– polynenasycené | 9,20 g |
––– omega 3 | 1,08 g |
Vláknina | 24,07 g |
Cholesterol | 2,21 g |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,56 g |
Sacharidy | 206,72 g |
– cukry | 19,30 g |
––– laktóza | 7,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
3 PL 3 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
400 ml 400 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 400 ml |
200 g 200 g smetany nebo mléka | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
1-2 PL 1-2 PL hořčice plnotučná | Hořčice plnotučná | 22.5 g |
pepř | Pepř černý | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
sůl na dosolení (vývar je již slaný) | Sůl mořská | |
trochu trochu octa -nemusí být | Ocet lihový |