Nutriční hodnoty (Šafránové rizoto s krevetami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 532 kJ / 1 322 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,93 g |
| Tuky | 27,87 g |
| – nasycené | 14,63 g |
| – nenasycené | 6,71 g |
| –– mononenasycené | 5,48 g |
| –– polynenasycené | 1,23 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 10,45 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 616 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 213,10 g |
| – cukry | 7,45 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek 250 ml kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | 250 g |
| 300 ml 300 ml vývaru (zeleninový) | Vývar hovězí | 300 ml |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 100 100 g másla + 1 lžíci olivového oleje | Olej olivový | |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g parmazánu | Parmezán | 50 g |
| šafrán | Šafrán sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| krevety 10 ks 10 ks | Krevety loupané | |
| jarní cibulku a rukolu k podávání. | Cibulka jarní čerstvá |