Nutriční hodnoty (Buši buchty a koláče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 309 kJ / 3 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,00 g |
Tuky | 95,62 g |
– nasycené | 24,74 g |
– nenasycené | 63,43 g |
–– mononenasycené | 42,95 g |
–– polynenasycené | 20,48 g |
––– omega 3 | 1,28 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 434 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 492,70 g |
– cukry | 100,80 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
550 g 550 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 550 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
120 g 120 g Hery | Margarín | 120 g |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
citrónová kůra z citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 sáček 1 sáček kvasnic v prášku (na 500 g mouky) | Droždí pekařské lisované | |
větší špetka špetka soli | Sůl mořská | |
trochu trochu sádla | Sádlo vepřové | |
máslo | Máslo kravské | |
olej | Olej řepkový | |
Povidla | Povidla | |
mák (tvaroh + suroviny na jejich přípravu mléko, pudink, cukr, apod. ) | Mák modrý | |
Vajíčka (rozkvedláme v hrnečku hrnečku a trochu si necháme na pomazání koláčků a ostatní také nalijeme do DP) | Vejce slepičí |