Nutriční hodnoty (Hovězí na víně a kořenové zelenině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 489 kJ / 2 507 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,49 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,42 g |
Tuky | 122,42 g |
– nasycené | 66,08 g |
– nenasycené | 53,79 g |
–– mononenasycené | 44,90 g |
–– polynenasycené | 8,89 g |
––– omega 3 | 2,18 g |
Vláknina | 31,15 g |
Cholesterol | 308 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 224,23 g |
– cukry | 63,63 g |
––– laktóza | 22,93 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500-600 g 500-600 g hovězího (kližka) | ||
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1 1 velká petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
500 ml 500 ml kvalitního červeného vína | Víno červené suché | 500 ml |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 lžíce 1 lžíce změklého másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce jáhlové mouky | Mouka jáhlová | |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
450 ml 450 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
200 g 200 g instantní polenty | Polenta | 200 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |