Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí na víně a kořenové zelenině)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie10 489 kJ /
2 507 kcal
Bílkoviny37,49 g
– z toho živočišné bílkoviny16,07 g
– z toho rostlinné bílkoviny21,42 g
Tuky122,42 g
– nasycené66,08 g
– nenasycené53,79 g
–– mononenasycené44,90 g
–– polynenasycené8,89 g
––– omega 32,18 g
Vláknina31,15 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 400 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy224,23 g
– cukry63,63 g
––– laktóza22,93 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500-600 g 500-600 g hovězího (kližka)
3 3 mrkve Mrkev čerstvá 150 g
1 1 velká petržel Petržel kořenová čerstvá
4 4 cibule Cibule čerstvá 280 g
500 ml 500 ml kvalitního červeného vína Víno červené suché 500 ml
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
1 lžíce 1 lžíce změklého másla Máslo kravské 10 g
1 lžíce 1 lžíce jáhlové mouky Mouka jáhlová
sůl Sůl mořská
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy Šťáva z citrónu 15 ml
mletý pepř Pepř černý mletý
450 ml 450 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 450 ml
200 g 200 g instantní polenty Polenta 200 g
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.