Nutriční hodnoty (Květákovo-bramborová krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 982 kJ / 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,20 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,18 g |
– nenasycené | 0,27 g |
–– mononenasycené | 0,09 g |
–– polynenasycené | 0,18 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 11,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 87 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 39,90 g |
– cukry | 8,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g květáku (cca 1/3 hlávky) | Květák čerstvý | 300 g |
200 g 200 g brambor (cca 2 středně velké) | Brambor zimní | 200 g |
smetana ke šlehání dle chuti (použila jsem přibližně třičtvrtě decky) | Smetana kravská sladká 30% | |
vývar nebo voda dle potřeby | Vývar hovězí | |
na špičku lžičky lžičky muškátového oříšku a kurkumy k dochucení | Muškátový oříšek | |
2 snítky 2 snítky libečku (nemusí být) | Libeček čerstvý | |
sůl dle chuti | Sůl mořská |