Nutriční hodnoty (Jahodový mls)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 637 kJ / 3 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 51,34 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,08 g |
Tuky | 172,20 g |
– nasycené | 99,51 g |
– nenasycené | 62,34 g |
–– mononenasycené | 55,01 g |
–– polynenasycené | 7,33 g |
––– omega 3 | 0,75 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 555 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 420,57 g |
– cukry | 362,08 g |
––– laktóza | 38,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
80 g 80 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 80 g |
80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
1/2 KL 1/2 KL kypřícího prášku | Kypřící prášek | 2.5 g |
2 PL 2 PL horké vody (ne vařící) | Voda | 36 ml |
125 g 125 g zralých a voňavých jahod | Jahody čerstvé | 125 g |
80 g 80 g cukr krupice | Cukr bílý | 80 g |
2 - 3 plátky 2 - 3 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
3/4 l 3/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
3 3 pudinky | Puding v prášku | |
15 dkg 15 dkg cukru | Cukr bílý | 150 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 lžíci 1 lžíci másla dát do mléka uvařit | Máslo kravské | 10 g |
15 dkg 15 dkg másla | Máslo kravské | 150 g |
6 lžic 6 lžic rumu | Rum | 102 ml |
trochu trochu rumu (na pokropení korpusu) | Rum | |
zdobení | Cukrářské zdobení |