Nutriční hodnoty (Francouzská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 1 278 kJ / 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,43 g |
Tuky | 2,93 g |
– nasycené | 1,47 g |
– nenasycené | 1,15 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 0,85 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 17,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 521 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 52,72 g |
– cukry | 10,38 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 - 5 4 - 5 brambor (dle velikosti) | Brambor zimní | 225 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 1 menší pórek | Pórek čerstvý | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
olej | Olej řepkový | |
máslo | Máslo kravské | |
červená paprika | Paprika červená čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
1 kostka 1 kostka bujónu ( není nutný) | Bujón hovězí | 10 g |
těstoviny (suchárky nebo opečený chléb) | Těstoviny pšeničné |