Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s uzenou šunkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 973 kJ /
949 kcal
Bílkoviny63,33 g
– z toho živočišné bílkoviny56,33 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,00 g
Tuky47,82 g
– nasycené12,28 g
– nenasycené21,70 g
–– mononenasycené17,35 g
–– polynenasycené4,35 g
––– omega 30,20 g
Vláknina10,65 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 688 mg
Sůl1,39 g
Sacharidy62,33 g
– cukry20,39 g
––– laktóza6,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4-5 4-5 velkých brambor Brambor zimní 225 g
6 6 vajec Vejce slepičí 420 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku polotučného mléka (více či méně dle chuti) Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml
1 1 větší cibule - nakrájená nadrobno Cibule čerstvá 70 g
1 1 menší cihlička uzené šunky - nakrájená na drobné kostky Šunka vepřová uzená
sůl na vaření brambor Brambor zimní
1/2 sáčku 1/2 sáčku nastrouhaného Extra Sharp Cheddar (či 1 cihlička na nastrouhání) Čedar
1 lžička 1 lžička kožení Lemon-Pepper (McCormick či např. Lawry´s - prosím, podívat se na poznámku pod textem)
1 lžíce 1 lžíce Extra Virgin Olive Oil
2-3 lžíce 2-3 lžíce čerstvé petrželky - nasekané nadrobno Petržel nať čerstvá 37.5 g
- prakticky záleží na kreaci tvůrce a chuti strávníků, volila jsem nakrájená rajčata, kyselé okurky a zelené papričky Okurka polní zavařená
1 1 větší salátová okurka - oloupaná a nastrouhaná Okurka salátová čerstvá
špetka špetka soli Sůl mořská
špetka špetka černého pepře Pepř černý
1 lžička 1 lžička vinného octa Ocet vinný bílý 5 ml
1 lžička 1 lžička moučkového cukru Cukr bílý 5 g
trocha trocha studené vody Voda

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.