Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s uzenou šunkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 973 kJ / 949 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 56,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 47,82 g |
– nasycené | 12,28 g |
– nenasycené | 21,70 g |
–– mononenasycené | 17,35 g |
–– polynenasycené | 4,35 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 10,65 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 688 mg |
Sůl | 1,39 g |
Sacharidy | 62,33 g |
– cukry | 20,39 g |
––– laktóza | 6,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 velkých brambor | Brambor zimní | 225 g |
6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku polotučného mléka (více či méně dle chuti) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
1 1 větší cibule - nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 menší cihlička uzené šunky - nakrájená na drobné kostky | Šunka vepřová uzená | |
sůl na vaření brambor | Brambor zimní | |
1/2 sáčku 1/2 sáčku nastrouhaného Extra Sharp Cheddar (či 1 cihlička na nastrouhání) | Čedar | |
1 lžička 1 lžička kožení Lemon-Pepper (McCormick či např. Lawry´s - prosím, podívat se na poznámku pod textem) | ||
1 lžíce 1 lžíce Extra Virgin Olive Oil | ||
2-3 lžíce 2-3 lžíce čerstvé petrželky - nasekané nadrobno | Petržel nať čerstvá | 37.5 g |
- prakticky záleží na kreaci tvůrce a chuti strávníků, volila jsem nakrájená rajčata, kyselé okurky a zelené papričky | Okurka polní zavařená | |
1 1 větší salátová okurka - oloupaná a nastrouhaná | Okurka salátová čerstvá | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
špetka špetka černého pepře | Pepř černý | |
1 lžička 1 lžička vinného octa | Ocet vinný bílý | 5 ml |
1 lžička 1 lžička moučkového cukru | Cukr bílý | 5 g |
trocha trocha studené vody | Voda |