Nutriční hodnoty (Zelňačka z uzeného vývaru a masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 2 815 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,46 g |
Tuky | 37,09 g |
– nasycené | 23,44 g |
– nenasycené | 12,61 g |
–– mononenasycené | 8,17 g |
–– polynenasycené | 4,44 g |
––– omega 3 | 0,75 g |
Vláknina | 13,16 g |
Cholesterol | 74 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 56,35 g |
– cukry | 18,72 g |
––– laktóza | 3,92 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5-2 l 1,5-2 l vývaru z uzeného kolene (nebo masa, žeber) | Vývar masový | 1750 ml |
obrané vařené uzené maso | Vepřová plec uzená | |
1 sklenice 1 sklenice kysaného zelí (640 g) | Zelí bílé kvašené | 200 g |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1,5 lžíce 1,5 lžíce másla | Máslo kravské | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
kmín | Kmín | |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
cukr (pokud je třeba) | Cukr bílý | |
kysaná smetana na ozdobu | Smetana kravská zakysaná 12% |