Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zelňačka z uzeného vývaru a masa)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie2 815 kJ /
673 kcal
Bílkoviny23,03 g
– z toho živočišné bílkoviny14,57 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,46 g
Tuky37,09 g
– nasycené23,44 g
– nenasycené12,61 g
–– mononenasycené8,17 g
–– polynenasycené4,44 g
––– omega 30,75 g
Vláknina13,16 g
Cholesterol 74 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,10 g
Sacharidy56,35 g
– cukry18,72 g
––– laktóza3,92 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5-2 l 1,5-2 l vývaru z uzeného kolene (nebo masa, žeber) Vývar masový 1750 ml
obrané vařené uzené maso Vepřová plec uzená
1 sklenice 1 sklenice kysaného zelí (640 g) Zelí bílé kvašené 200 g
3 3 brambory Brambor zimní 150 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1,5 lžíce 1,5 lžíce másla Máslo kravské 15 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
1 lžička 1 lžička mleté papriky Paprika červená sušená 1 g
100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml
kmín Kmín
sůl (dle chuti) Sůl mořská
mletý pepř (dle chuti) Pepř černý mletý
cukr (pokud je třeba) Cukr bílý
kysaná smetana na ozdobu Smetana kravská zakysaná 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.