Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Koprová omáčka podle pana Šroubka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie2 756 kJ /
659 kcal
Bílkoviny29,11 g
– z toho živočišné bílkoviny28,13 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,98 g
Tuky45,90 g
– nasycené24,64 g
– nenasycené16,40 g
–– mononenasycené12,29 g
–– polynenasycené4,11 g
––– omega 30,60 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 513 mg
Sodík 229 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy31,37 g
– cukry24,05 g
––– laktóza19,85 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 litr 1 litr silného hovězího vývaru Vývar hovězí 1000 ml
svazek svazek kopru Kopr nať čerstvý
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
máslo Máslo kravské
6 kuliček 6 kuliček černého pepře Pepř černý
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
špetka špetka tymiánu Tymián sušený
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
4 lžíce 4 lžíce octa Ocet lihový 60 ml
cukr Cukr bílý
200 ml 200 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.