Nutriční hodnoty (Koprová omáčka podle pana Šroubka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 756 kJ / 659 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,13 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 45,90 g |
– nasycené | 24,64 g |
– nenasycené | 16,40 g |
–– mononenasycené | 12,29 g |
–– polynenasycené | 4,11 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 513 mg |
Sodík | 229 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 31,37 g |
– cukry | 24,05 g |
––– laktóza | 19,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 litr 1 litr silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
svazek svazek kopru | Kopr nať čerstvý | |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
máslo | Máslo kravské | |
6 kuliček 6 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
4 lžíce 4 lžíce octa | Ocet lihový | 60 ml |
cukr | Cukr bílý | |
200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
sůl | Sůl mořská |