Nutriční hodnoty (Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 25 318 kJ / 6 051 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 66,98 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 82,20 g |
Tuky | 324,69 g |
– nasycené | 173,04 g |
– nenasycené | 123,66 g |
–– mononenasycené | 102,95 g |
–– polynenasycené | 20,71 g |
––– omega 3 | 1,90 g |
Vláknina | 23,16 g |
Cholesterol | 3,37 g |
Sodík | 486 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 621,51 g |
– cukry | 167,02 g |
––– laktóza | 17,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
42 g 42 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
660 g 660 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 660 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
400 g 400 g másla | Máslo kravské | 400 g |
6 lžic 6 lžic smetany ke šlehání 33 % | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
moučkový cukr na posypání hotových buchtiček | Cukr bílý | |
8 8 žloutků | Vaječný žloutek | 184 g |
6-8 lžic 6-8 lžic cukru krupice | Cukr bílý | 84 g |
423 ml 423 ml sladkého vlašského ryzlinku | ||
nastrouhana kura z 3/4 nastrouhana kura z 3/4 biocitronu | ||
2 lžíce 2 lžíce teplé vody | Voda | 36 ml |