Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Letní cuketová polévka s koprem a houbovými škvarečky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 588 kJ /
619 kcal
Bílkoviny18,22 g
– z toho živočišné bílkoviny14,14 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,08 g
Tuky45,53 g
– nasycené26,11 g
– nenasycené15,70 g
–– mononenasycené13,78 g
–– polynenasycené1,92 g
––– omega 30,31 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 378 mg
Sodík 183 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy32,28 g
– cukry14,58 g
––– laktóza7,38 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 větší cuketa (ale ještě mladá) Cuketa čerstvá 100 g
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
hovězí vývar (nebo1 kelímek gelového hovězího bujónu) Vývar hovězí
sůl Sůl mořská
pár kuliček kuliček celého pepře Pepř černý
pár kuliček kuliček nového koření Nové koření
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (podle potřeby) Mouka pšeničná hladká 20 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 lžíce 1 lžíce octa Ocet lihový 15 ml
1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 190 ml
1 hrst 1 hrst nasekaného kopru Kopr nať čerstvý
houby (množství podle chuti) Hřib čerstvý
sůl Sůl mořská
1 špetka 1 špetka mletého pepře Pepř černý mletý
1 špetka 1 špetka mletého kmínu Kmín mletý
olej Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.