Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s marcipánem a mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 528 kJ / 2 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,35 g |
Tuky | 136,21 g |
– nasycené | 59,62 g |
– nenasycené | 72,68 g |
–– mononenasycené | 48,95 g |
–– polynenasycené | 23,73 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 272,10 g |
– cukry | 162,50 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
100 g 100 g dobře vychlazeného másla | Máslo kravské | 100 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1 lžíce 1 lžíce hodně ledové vody | Voda | 18 ml |
4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
100 g 100 g marcipánu | Marcipán | 100 g |
3 lžíce 3 lžíce mandlových lupínků | Mandle loupané | 45 g |
2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce meruňkového džemu | Džem meruňkový | 30 g |