Nutriční hodnoty (Bramborová tarhoňa s klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 924 kJ / 1 655 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,38 g |
| Tuky | 24,67 g |
| – nasycené | 13,07 g |
| – nenasycené | 9,87 g |
| –– mononenasycené | 3,43 g |
| –– polynenasycené | 6,44 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 20,89 g |
| Cholesterol | 210 mg |
| Sodík | 5,82 g |
| Sůl | 14,00 g |
| Sacharidy | 267,60 g |
| – cukry | 15,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g tarhoni (nebo těstovinová rýže) | Těstoviny pšeničné | 250 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 zarovnané lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| 1/2 1/2 rajčete | Rajče červené čerstvé | 30 g |
| 1/2 1/2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 300 g 300 g kvalitní klobásy | Klobása | 300 g |
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté červené papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| mletý pepř podle chuti | Pepř černý mletý | |
| 750 ml 750 ml horké vody | Voda | 750 ml |