Nutriční hodnoty (Nedělní škvarkové pagáče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 449 kJ / 4 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 46,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 62,15 g |
Tuky | 293,95 g |
– nasycené | 101,47 g |
– nenasycené | 173,67 g |
–– mononenasycené | 133,59 g |
–– polynenasycené | 40,08 g |
––– omega 3 | 6,36 g |
Vláknina | 18,15 g |
Cholesterol | 679 mg |
Sodík | 10,63 g |
Sůl | 26,37 g |
Sacharidy | 383,14 g |
– cukry | 40,60 g |
––– laktóza | 12,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
250 g 250 g mleté škvarky | Škvarky | 250 g |
50 g 50 g olej | Olej řepkový | 50 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
3 KL 3 KL soli | Sůl mořská | 24 g |
1/2 KL 1/2 KL pepř (lze vynechat, podle chuti) | Pepř černý | 2.5 g |
200 ml 200 ml zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
30 g 30 g čerstvé droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
100 ml 100 ml mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
1/2 KL 1/2 KL cukru (na oživení droždí) | Cukr bílý | 2.5 g |
na potření 1 necelé vejce | Vejce slepičí |