Nutriční hodnoty (Rajská omáčka s perníkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 4 155 kJ / 993 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,23 g |
Tuky | 47,26 g |
– nasycené | 25,83 g |
– nenasycené | 20,85 g |
–– mononenasycené | 14,63 g |
–– polynenasycené | 6,22 g |
––– omega 3 | 0,56 g |
Vláknina | 11,50 g |
Cholesterol | 89 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 120,55 g |
– cukry | 81,23 g |
––– laktóza | 0,28 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 plechovka 1 plechovka drcených rajčat (400 g) | Pyré z červených rajčat | |
140 g 140 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 140 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 g 100 g strouhaného perníku | Perník strouhaný | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
700-750 ml 700-750 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 725 ml |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
1 špetka 1 špetka skořice | Skořice ceylonská | |
sůl | Sůl mořská | |
1 kousek 1 kousek másla na zjemnění | Máslo kravské | 25 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (nemusí být) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |