Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka se sýrovými nočky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie3 415 kJ /
816 kcal
Bílkoviny51,89 g
– z toho živočišné bílkoviny39,93 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,96 g
Tuky39,12 g
– nasycené18,06 g
– nenasycené15,89 g
–– mononenasycené13,28 g
–– polynenasycené2,61 g
––– omega 30,14 g
Vláknina12,12 g
Cholesterol 604 mg
Sodík 1,28 g
Sůl3,28 g
Sacharidy58,10 g
– cukry21,86 g
––– laktóza6,58 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 mladé kedlubny Kedluben čerstvý 360 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
bílý pepř mletý Pepř bílý mletý
muškátový květ Muškát květ sušený
sůl Sůl mořská
250 ml 250 ml mléka (podle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
250 ml 250 ml vývaru (nebo vody) Vývar masový 250 ml
200 g 200 g smetany ke šlehání 31-33 % (nebo na vaření 12 %) Smetana kravská sladká 30% 200 ml
polévkové koření (podle chuti) Polévkové koření tekuté
čerstvá petrželka Petržel nať čerstvá
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
4 lžíce 4 lžíce polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 44 g
100 g 100 g strouhaného eidamu Sýr kravský tvrdý 30% 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.