Nutriční hodnoty (Meteník z pekáčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 8 245 kJ / 1 971 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,88 g |
Tuky | 84,12 g |
– nasycené | 15,14 g |
– nenasycené | 56,97 g |
–– mononenasycené | 40,74 g |
–– polynenasycené | 16,23 g |
––– omega 3 | 3,20 g |
Vláknina | 20,98 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 6,10 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 232,23 g |
– cukry | 22,15 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
270 g 270 g vody | Voda | 270 ml |
50 g 50 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 50 g |
250 g 250 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
200 g 200 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 200 g |
150 g 150 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 150 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
15 g 15 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
sádlo na vymazání pekáčku | Sádlo vepřové | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |