Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborové placky se švestkami a mákem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie8 550 kJ /
2 044 kcal
Bílkoviny59,12 g
– z toho živočišné bílkoviny17,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny41,76 g
Tuky18,99 g
– nasycené4,29 g
– nenasycené8,64 g
–– mononenasycené5,90 g
–– polynenasycené2,74 g
––– omega 30,21 g
Vláknina31,63 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy382,84 g
– cukry83,69 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
750 g 750 g brambor den předem uvařených Brambor zimní 750 g
250 g 250 g polohrubé mouky (podle potřeby) Mouka pšeničná polohrubá 250 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 1 rovná lžička soli Sůl mořská
máslo na potření (nebo sádlo) Máslo kravské
250 g 250 g čerstvých švestek Švestky čerstvé 250 g
50 ml 50 ml vody Voda 50 ml
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
2-3 lžíce 2-3 lžíce hnědého cukru (podle sladkosti švestek) Cukr třtinový 37.5 g
1 lžíce 1 lžíce rumu Rum 17 ml
3 3 hřebíčky Hřebíček
skořice (podle chuti) Skořice ceylonská
1 lžíce 1 lžíce povidel Povidla 23 g
mletý mák Mák modrý mletý
moučkový cukr Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.