Nutriční hodnoty (Bramborové placky se švestkami a mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 8 550 kJ / 2 044 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,76 g |
Tuky | 18,99 g |
– nasycené | 4,29 g |
– nenasycené | 8,64 g |
–– mononenasycené | 5,90 g |
–– polynenasycené | 2,74 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 31,63 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 260 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 382,84 g |
– cukry | 83,69 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g brambor den předem uvařených | Brambor zimní | 750 g |
250 g 250 g polohrubé mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 rovná lžička soli | Sůl mořská | |
máslo na potření (nebo sádlo) | Máslo kravské | |
250 g 250 g čerstvých švestek | Švestky čerstvé | 250 g |
50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hnědého cukru (podle sladkosti švestek) | Cukr třtinový | 37.5 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
3 3 hřebíčky | Hřebíček | |
skořice (podle chuti) | Skořice ceylonská | |
1 lžíce 1 lžíce povidel | Povidla | 23 g |
mletý mák | Mák modrý mletý | |
moučkový cukr | Cukr bílý |