Nutriční hodnoty (Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 8 277 kJ / 1 978 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,55 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,17 g |
Tuky | 117,48 g |
– nasycené | 62,94 g |
– nenasycené | 50,83 g |
–– mononenasycené | 42,31 g |
–– polynenasycené | 8,52 g |
––– omega 3 | 0,91 g |
Vláknina | 8,48 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 864 mg |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 190,67 g |
– cukry | 18,64 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
hrst hrst nakrájených čerstvých nebo sušených hříbků | ||
200 g 200 g smetany ke šlehání (1 kelímek) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
50 g 50 g anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1 1 šalotka nebo menší cibule | Šalotka čerstvá | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 lžička 1 lžička Knorr kuřecího sušeného vývaru - nemusí být | Vývar masový | |
na posyp strouhaný parmazán a petrželka | Parmezán | |
250 ml 250 ml hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
vejce | Vejce slepičí | |
lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
vodu kolik pojme mouka | Mouka pšeničná hladká | |
+ mouka na podsyp | Mouka pšeničná hladká |