Nutriční hodnoty (Cuketové kuličky v omáčce Marinara)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 6 773 kJ / 1 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,13 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,45 g |
Tuky | 48,23 g |
– nasycené | 13,52 g |
– nenasycené | 29,53 g |
–– mononenasycené | 23,48 g |
–– polynenasycené | 6,05 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 55,54 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 7,46 g |
Sacharidy | 223,89 g |
– cukry | 71,36 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
550 g 550 g cukety | Cuketa čerstvá | 550 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
2 2 rozmačkané stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
3 lžíce 3 lžíce čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené | Bazalka čerstvá | 45 g |
1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku strouhanky | Strouhanka pšeničná | 125 g |
2 hrsti 2 hrsti ovesných vloček | Vločky ovesné | |
1 1 velké vejce | Vejce slepičí | 70 g |
30-50 g 30-50 g sýra Pecorino (parmezánu) | Pecorino | 40 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
6-8 6-8 masitých rajčat | Rajče červené čerstvé | 420 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
1 lžíce 1 lžíce zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
1 snítka 1 snítka oregana | Oregano sušené | |
1 lžíce 1 lžíce bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |