Nutriční hodnoty (Křupavé a chutné houstičky podle babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 9
Energie | 12 371 kJ / 2 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,80 g |
Tuky | 110,49 g |
– nasycené | 27,15 g |
– nenasycené | 74,25 g |
–– mononenasycené | 51,63 g |
–– polynenasycené | 22,62 g |
––– omega 3 | 4,72 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 566 mg |
Sodík | 6,75 g |
Sůl | 16,77 g |
Sacharidy | 387,73 g |
– cukry | 45,49 g |
––– laktóza | 17,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
350 ml 350 ml vlažného mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
42 g 42 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
30 g 30 g sádla (nebo umleté škvarky) | Sádlo vepřové | 30 g |
50 ml 50 ml oleje | Olej řepkový | 50 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžičky 2 lžičky soli (i méně) | Sůl mořská | 16 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
hrubozrnná sůl | Sůl mořská | |
mák | Mák modrý | |
kmín | Kmín |