Nutriční hodnoty (Palačinky s mangoldem a houbovo-slaninovou směsí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 828 kJ / 1 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 45,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,78 g |
Tuky | 107,89 g |
– nasycené | 56,48 g |
– nenasycené | 45,29 g |
–– mononenasycené | 38,21 g |
–– polynenasycené | 7,08 g |
––– omega 3 | 0,56 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 718 mg |
Sodík | 3,05 g |
Sůl | 7,54 g |
Sacharidy | 102,72 g |
– cukry | 17,57 g |
––– laktóza | 7,47 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 ml 120 ml mléka (podle potřeby i více) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |
120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 2 větší špetky soli | Sůl mořská | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
čerstvé mangoldové listy (bez řapíků) | Mangold | |
100 g 100 g nivy (nebo jiného sýra s modrou plísní) | Niva 50% t. v s. | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g slaniny (farmářská, anglická...) | Špek | 50 g |
1 hrst 1 hrst pokrájených čerstvých hub (např. bedly i jiné)) | Hřib čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |