Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Snadná delikátní tomatová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 401 kJ /
574 kcal
Bílkoviny4,84 g
– z toho živočišné bílkoviny0,18 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,66 g
Tuky43,66 g
– nasycené15,25 g
– nenasycené28,12 g
–– mononenasycené20,70 g
–– polynenasycené7,43 g
––– omega 31,88 g
Vláknina9,21 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy36,97 g
– cukry24,50 g
––– laktóza0,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší cibule pokrájená na drobno Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
800 ml 800 ml horkého zeleninového vývaru Vývar zeleninový 800 ml
400 g 400 g loupaných rajčat (v plechovce, s ohledem na kvalitu a chutnost použijte celá loupaná rajčata-bývají sladší, dozrálejší a tedy chutnější, což se vám u této polévky fakt vyplatí zainvestovat) Dužina červeného rajčete čerstvá 400 g
cca 25 cca 25 g velmi studeného másla pokrájeného na malé kostičky Máslo kravské 25 g
sůl Sůl mořská
čerstvě namletý pepř Pepř černý mletý
troška cukru pokud rajčata byla kyselejší Rajče červené čerstvé
0,25-0,5 lžičky 0,25-0,5 lžičky mleté skořice (dolaďte dle své chuti) Skořice ceylonská mletá 1.899999976158142 g
lžíce lžíce lístečků čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžíce sušeného Tymián čerstvý
jako bonus trocha trocha smetany a kdo rád, tak přidá čerstvě nastrouhaný parmezán Parmezán

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.