Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Fofr lasagne s pórkem, špenátem a lučinou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie3 839 kJ /
918 kcal
Bílkoviny44,82 g
– z toho živočišné bílkoviny41,25 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,57 g
Tuky76,12 g
– nasycené35,33 g
– nenasycené34,77 g
–– mononenasycené29,97 g
–– polynenasycené4,80 g
––– omega 30,73 g
Vláknina6,34 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 507 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy11,30 g
– cukry8,68 g
––– laktóza3,45 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 plátky 4 plátky čerstvých lasagní; můžete použít i sušené, tam ale dobu pečení upravte podle návodu výrobce
2 2 menší pórky nebo 1 velký; použijte jen tu bílou část; pokrájené na tenká kolečka Pórek čerstvý
1 1 červená cibule pokrájená na jemné plátky Cibule červená čerstvá 69 g
cca 100 g 100 g čerstvého špenátu (klidně i více); opláchnutého a osušeného Špenát čerstvý 100 g
nastrouhaný muškátový oříšek na špičku nože na špičku nože (větší špetku) Muškátový oříšek
150 g 150 g domácího čerstvého sýru typu lučina; jak si doma vyrobíte naleznete na webu www.korenizivota.com Sýr hrudkový kravský 150 g
1 plechovka 1 plechovka loupaných rajčat; nejlépe celých nedrcených-mívají vyšší kvalitu
2 stroužky 2 stroužky česneku, oloupané a pokrájené na tenké plátky
2 + 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
čerstvá bazalka (použila jsem stonky i s listy) Bazalka čerstvá
sůl a čerstvě namletý pepř Pepř černý mletý
1/2 1/2 mozzarelly (cca 60 g) navrch; dejte klidně i více pokud ji budete dávat i mezi jednotlivé vrstvy lasagní Mozzarella kravská
30-40 g 30-40 g čerstvě nastrouhaného parmezánu na závěrečný posyp Parmezán 35 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.