Nutriční hodnoty (Fofr lasagne s pórkem, špenátem a lučinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 839 kJ / 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,57 g |
Tuky | 76,12 g |
– nasycené | 35,33 g |
– nenasycené | 34,77 g |
–– mononenasycené | 29,97 g |
–– polynenasycené | 4,80 g |
––– omega 3 | 0,73 g |
Vláknina | 6,34 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 507 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 11,30 g |
– cukry | 8,68 g |
––– laktóza | 3,45 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 plátky 4 plátky čerstvých lasagní; můžete použít i sušené, tam ale dobu pečení upravte podle návodu výrobce | ||
2 2 menší pórky nebo 1 velký; použijte jen tu bílou část; pokrájené na tenká kolečka | Pórek čerstvý | |
1 1 červená cibule pokrájená na jemné plátky | Cibule červená čerstvá | 69 g |
cca 100 g 100 g čerstvého špenátu (klidně i více); opláchnutého a osušeného | Špenát čerstvý | 100 g |
nastrouhaný muškátový oříšek na špičku nože na špičku nože (větší špetku) | Muškátový oříšek | |
150 g 150 g domácího čerstvého sýru typu lučina; jak si doma vyrobíte naleznete na webu www.korenizivota.com | Sýr hrudkový kravský | 150 g |
1 plechovka 1 plechovka loupaných rajčat; nejlépe celých nedrcených-mívají vyšší kvalitu | ||
2 stroužky 2 stroužky česneku, oloupané a pokrájené na tenké plátky | ||
2 + 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
čerstvá bazalka (použila jsem stonky i s listy) | Bazalka čerstvá | |
sůl a čerstvě namletý pepř | Pepř černý mletý | |
1/2 1/2 mozzarelly (cca 60 g) navrch; dejte klidně i více pokud ji budete dávat i mezi jednotlivé vrstvy lasagní | Mozzarella kravská | |
30-40 g 30-40 g čerstvě nastrouhaného parmezánu na závěrečný posyp | Parmezán | 35 g |