Nutriční hodnoty (Jablkovo-mrkvové těstíčko-na starší rohlíky nebo veku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 089 kJ / 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,68 g |
Tuky | 10,58 g |
– nasycené | 3,57 g |
– nenasycené | 4,54 g |
–– mononenasycené | 3,50 g |
–– polynenasycené | 1,05 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 4,53 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 168 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 24,55 g |
– cukry | 21,48 g |
––– laktóza | 7,35 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 jablko + mrkev 1:1 | Jablko čerstvé | 150 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
hl. mouka podle potřeby | Mouka pšeničná hladká | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
rovná lžíce lžíce cukru-podle sladkosti jablek | Jablko čerstvé | |
pár kapek kapek rumu | Rum | |
na špičku nože na špičku nože prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
rohlíky nebo veka 2 -3 dny staré | Rohlík pšeničný bílý | |
olej na smažení | Olej řepkový |