Nutriční hodnoty (Křenová omáčka s uzeným a knedlíkem trochu jinak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 324 kJ / 2 229 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 87,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,75 g |
Tuky | 99,25 g |
– nasycené | 57,66 g |
– nenasycené | 34,70 g |
–– mononenasycené | 30,25 g |
–– polynenasycené | 4,45 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 5,10 g |
Cholesterol | 800 mg |
Sodík | 2,62 g |
Sůl | 6,47 g |
Sacharidy | 226,21 g |
– cukry | 105,61 g |
––– laktóza | 100,71 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
křen | Křen čerstvý | |
1/4 kostky 1/4 kostky másla | Máslo kravské | 62.5 g |
5 lžic 5 lžic hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
kelímek kelímek smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
2 litry 2 litry mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 2000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
6 6 bulek z tmavé mouky | Mouka pšeničná hladká | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
8 lžic 8 lžic hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 120 g |
na jemno nakrájená celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
uzené maso | Vepřová plec uzená |