Nutriční hodnoty (Ricottové knedlíčky s perníkem a vanilkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 883 kJ / 1 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 46,62 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,20 g |
Tuky | 59,87 g |
– nasycené | 31,99 g |
– nenasycené | 23,71 g |
–– mononenasycené | 18,43 g |
–– polynenasycené | 5,27 g |
––– omega 3 | 0,83 g |
Vláknina | 6,36 g |
Cholesterol | 440 mg |
Sodík | 627 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 153,83 g |
– cukry | 62,53 g |
––– laktóza | 31,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g ricotty | Ricotta | 200 g |
20 g 20 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
80 g 80 g perníku na strouhání | Perník | 80 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
100 g 100 g polohrubé mouky + podle potřeby | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
30 30 g (1 sáček krému na dukátové buchtičky) | Smetana kravská sladká 35% | |
cukr podle chuti | Cukr bílý | |
kousek kousek másla - nemusí být | Máslo kravské |