Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šunkové závitky v aspiku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 530 kJ /
1 322 kcal
Bílkoviny117,92 g
– z toho živočišné bílkoviny114,42 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,50 g
Tuky81,50 g
– nasycené17,40 g
– nenasycené53,46 g
–– mononenasycené29,59 g
–– polynenasycené23,87 g
––– omega 30,75 g
Vláknina5,94 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 3,13 g
Sůl7,21 g
Sacharidy27,37 g
– cukry4,76 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1200 ml 1200 ml vody Voda 1200 ml
22 22 celých pepřů Pepř černý
10 10 kuliček nového koření (koření mírně rozdrtit) Nové koření
5 5 bobkových listů Bobkový list sušený
4 4 hřebíčky Hřebíček
špetka špetka soli Sůl mořská
125 ml 125 ml bzeneckého octa Ocet lihový 125 ml
25 ks 25 ks cukerinů E954 - Sacharin a jeho soli
+ 2 balíčky 2 balíčky čiré želatiny Želatina vepřová 20 g
+ šunka na závitky ( na 20 závitků- 20 plátků plátků šunky) Šunka vepřová vařená
+ pomazánka do závitků (20 závitků)
1 1 pomazánkové máslo Pomazánka mléčná
1-2 1-2 tavené sýry (podle velikosti) Sýr tavený
1 lžíce 1 lžíce pikantní hořčice Hořčice dijonská 15 g
1 lžička 1 lžička křenu s majonezou (krenex) Křen čerstvý 1 g
4 4 vejce uvařené natvrdo (žloutky utřít, bílky nasekat) Vejce slepičí 280 g
250 g 250 g salámu (junior, gothaj) Polosuchý salám 250 g
5 5 okurek podle velikosti Okurka salátová čerstvá
1-2 lžíce 1-2 lžíce majolky Majonéza 22.5 g
1 1 nastrouhaná uvařená brambora Brambor zimní 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
několik několik kousků červené sterilované kapie Paprika červená sterilovaná
trochu trochu balsamicového octa Ocet balsamikový bílý
sůl, pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.