Nutriční hodnoty (Zadělávaný květák s brambory a koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 632 kJ / 390 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,85 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,37 g |
Tuky | 17,90 g |
– nasycené | 8,79 g |
– nenasycené | 6,55 g |
–– mononenasycené | 5,35 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 3,98 g |
Cholesterol | 249 mg |
Sodík | 62 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 43,40 g |
– cukry | 6,60 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 střední květák | Květák čerstvý | |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
2 2 jarní cibulky bílá část | Cibulka jarní čerstvá | |
zeleninový vývar nebo voda | Vývar zeleninový | |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
cca 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
sůl, pepř | Pepř černý | |
špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
lžíce lžíce jemně sekaného kopru | Kopr nať čerstvý | |
vejce na tvrdo - nemusí být | Vejce slepičí |