Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zadělávaný květák s brambory a koprem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 632 kJ /
390 kcal
Bílkoviny11,85 g
– z toho živočišné bílkoviny6,48 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,37 g
Tuky17,90 g
– nasycené8,79 g
– nenasycené6,55 g
–– mononenasycené5,35 g
–– polynenasycené1,20 g
––– omega 30,16 g
Vláknina3,98 g
Cholesterol 249 mg
Sodík 62 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy43,40 g
– cukry6,60 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 střední květák Květák čerstvý
3 3 brambory Brambor zimní 150 g
2 2 jarní cibulky bílá část Cibulka jarní čerstvá
zeleninový vývar nebo voda Vývar zeleninový
mléko Mléko kravské polotučné 1,5%
lžíce lžíce másla Máslo kravské
cca 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté papriky Paprika červená sušená 0.5 g
sůl, pepř Pepř černý
špetka špetka cukru Cukr bílý
lžíce lžíce jemně sekaného kopru Kopr nať čerstvý
vejce na tvrdo - nemusí být Vejce slepičí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.