Nutriční hodnoty (Mangoldová polévka se žampiony a bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 530 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,75 g |
Tuky | 9,68 g |
– nasycené | 5,72 g |
– nenasycené | 3,59 g |
–– mononenasycené | 2,98 g |
–– polynenasycené | 0,62 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 13,15 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 63 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 52,28 g |
– cukry | 6,03 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 svazek 1 svazek mangoldu | Mangold | |
150 g 150 g žampionů | Žampion čerstvý | 150 g |
3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce mouky ( měla jsem špaldovou ) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
1 lžička 1 lžička mletého kmínu | Kmín mletý | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |