Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mangoldová polévka se žampiony a bramborem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 530 kJ /
366 kcal
Bílkoviny10,82 g
– z toho živočišné bílkoviny0,07 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,75 g
Tuky9,68 g
– nasycené5,72 g
– nenasycené3,59 g
–– mononenasycené2,98 g
–– polynenasycené0,62 g
––– omega 30,07 g
Vláknina13,15 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy52,28 g
– cukry6,03 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 svazek 1 svazek mangoldu Mangold
150 g 150 g žampionů Žampion čerstvý 150 g
3-4 3-4 brambory Brambor zimní 175 g
1 1 větší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
2 2 jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
2 lžíce 2 lžíce mouky ( měla jsem špaldovou ) Mouka pšeničná hladká 20 g
zeleninový vývar Vývar zeleninový
1 lžička 1 lžička mletého kmínu Kmín mletý 5 g
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
hladkolistá petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.