Nutriční hodnoty (Pečený květák s parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 048 kJ / 967 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 37,64 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,39 g |
Tuky | 88,18 g |
– nasycené | 44,55 g |
– nenasycené | 28,05 g |
–– mononenasycené | 25,55 g |
–– polynenasycené | 2,50 g |
––– omega 3 | 0,45 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 126 mg |
Sodík | 1,51 g |
Sůl | 3,77 g |
Sacharidy | 5,13 g |
– cukry | 4,51 g |
––– laktóza | 3,91 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
10 10 žampionů | Žampion čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
3 špetky 3 špetky mletého černého pepře | Pepř černý mletý | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku strouhaného parmazánu (nebo jiného sýra) | Parmezán | 125 g |
1 lžíce 1 lžíce nasekané plocholisté petržele | Petržel kořenová čerstvá | 15 g |