Nutriční hodnoty (Žitné dalamánky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 547 kJ / 2 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 62,10 g |
Tuky | 14,78 g |
– nasycené | 5,10 g |
– nenasycené | 7,42 g |
–– mononenasycené | 2,26 g |
–– polynenasycené | 5,16 g |
––– omega 3 | 0,54 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 6,53 g |
Sůl | 16,30 g |
Sacharidy | 395,96 g |
– cukry | 43,40 g |
––– laktóza | 14,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 ml 300 ml mléka nebo vody (i více) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
80 g 80 g vařených brambor | Brambor zimní | 80 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
300 g 300 g mouky žitné tmavé | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
200 g 200 g mouky hladké pšeničné | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
voda na pomazání | Voda | |
sůl | Sůl mořská | |
kmín (na posypání housek) | Kmín |