Nutriční hodnoty (Mrkvový dort s želé Pedro)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 32 060 kJ / 7 662 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 88,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,50 g |
Tuky | 544,18 g |
– nasycené | 223,28 g |
– nenasycené | 290,39 g |
–– mononenasycené | 225,91 g |
–– polynenasycené | 64,48 g |
––– omega 3 | 18,84 g |
Vláknina | 17,35 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 1,97 g |
Sůl | 5,37 g |
Sacharidy | 566,16 g |
– cukry | 371,26 g |
––– laktóza | 10,36 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
180 g 180 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 180 g |
1 lžička 1 lžička javorového sirupu | Sirup javorový | 5 ml |
240 g 240 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 240 g |
1,5 1,5 rovné lžičky kypřící sody | Jedlá soda | |
1,5 1,5 rovné lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 18 g |
1 1 vrchovatá lžička skořice | Skořice ceylonská | |
200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
7 7 mrkví nastrouhaných nahrubo | Mrkev čerstvá | 350 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
600 g 600 g smetanového termizovaného sýru typu lučina | Lučina 70% t.v s. | 600 g |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
160 g 160 g moučkového cukru (nebo podle chuti) | Cukr bílý | 160 g |
1 lžička 1 lžička javorového sirupu | Sirup javorový | 5 ml |
trocha trocha citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
3 3 různé potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
2 balení 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků |