Nutriční hodnoty (Pórková polévka se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 194 kJ / 524 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
Tuky | 45,33 g |
– nasycené | 28,96 g |
– nenasycené | 15,41 g |
–– mononenasycené | 13,17 g |
–– polynenasycené | 2,24 g |
––– omega 3 | 0,39 g |
Vláknina | 0,90 g |
Cholesterol | 131 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 21,13 g |
– cukry | 4,36 g |
––– laktóza | 3,36 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
4-5 4-5 žampionů | Žampion čerstvý | |
500 ml 500 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
80 ml 80 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 80 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky bílého pepře | Pepř bílý | 2.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
kmín | Kmín |