Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Deset tisíc Harpagonových tolarů)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 358 kJ /
6 778 kcal
Bílkoviny182,65 g
– z toho živočišné bílkoviny41,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny141,30 g
Tuky251,67 g
– nasycené28,30 g
– nenasycené202,97 g
–– mononenasycené138,59 g
–– polynenasycené64,38 g
––– omega 317,63 g
Vláknina55,36 g
Cholesterol 807 mg
Sodík 557 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy917,84 g
– cukry82,90 g
––– laktóza22,06 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg hladké dobře prosáté mouky Mouka pšeničná hladká 1000 g
1 kostka 1 kostka droždí Droždí pekařské lisované 42 g
1 1 celé máslo (250 gramů) Máslo kravské 1 g
2 2 celá vejce pokojové teploty Vejce slepičí 140 g
2 dl 2 dl oleje Olej řepkový 200 ml
1 kg 1 kg brambor vařených ve slupce Brambor zimní 1000 g
400-500 ml 400-500 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 450 ml
3-4 3-4 čajové lžičky soli Sůl mořská
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
kmín Kmín
sezamové či lněné semínko Lněná semínka
tvrdý sýr dle chuti atp. atp. Sýr kravský tvrdý 30%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.