Nutriční hodnoty (Deset tisíc Harpagonových tolarů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 358 kJ / 6 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 141,30 g |
Tuky | 251,67 g |
– nasycené | 28,30 g |
– nenasycené | 202,97 g |
–– mononenasycené | 138,59 g |
–– polynenasycené | 64,38 g |
––– omega 3 | 17,63 g |
Vláknina | 55,36 g |
Cholesterol | 807 mg |
Sodík | 557 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 917,84 g |
– cukry | 82,90 g |
––– laktóza | 22,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hladké dobře prosáté mouky | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
1 1 celé máslo (250 gramů) | Máslo kravské | 1 g |
2 2 celá vejce pokojové teploty | Vejce slepičí | 140 g |
2 dl 2 dl oleje | Olej řepkový | 200 ml |
1 kg 1 kg brambor vařených ve slupce | Brambor zimní | 1000 g |
400-500 ml 400-500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
3-4 3-4 čajové lžičky soli | Sůl mořská | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
kmín | Kmín | |
sezamové či lněné semínko | Lněná semínka | |
tvrdý sýr dle chuti atp. atp. | Sýr kravský tvrdý 30% |