Nutriční hodnoty (Chapadla z kalamárů s čerstvými těstovinami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 729 kJ / 1 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 177,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 160,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,39 g |
Tuky | 35,24 g |
– nasycené | 12,90 g |
– nenasycené | 20,23 g |
–– mononenasycené | 13,12 g |
–– polynenasycené | 7,11 g |
––– omega 3 | 1,08 g |
Vláknina | 51,96 g |
Cholesterol | 1,74 g |
Sodík | 1,91 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 60,81 g |
– cukry | 16,68 g |
––– laktóza | 0,02 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg syrových chapadel z kalamárů (po uvaření cca 400 g) | Oliheň | 1000 g |
0,5 0,5 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
4 4 šalotky | Šalotka čerstvá | |
0,5 0,5 malého lusku červené kapie | Paprika červená čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
2 lžičky 2 lžičky pesta z medvědího česneku | Pesto z medvědího česneku | 10 g |
čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
mořská sůl | Sůl mořská |