Nutriční hodnoty (Goląbki dle Karola Okrasy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 166 kJ / 2 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 90,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,72 g |
Tuky | 89,96 g |
– nasycené | 28,94 g |
– nenasycené | 52,74 g |
–– mononenasycené | 38,66 g |
–– polynenasycené | 14,09 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 36,70 g |
Cholesterol | 499 mg |
Sodík | 450 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 214,90 g |
– cukry | 39,02 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 mladé zelí (použil jsem maďarské nakládané listy v láku) | Zelí bílé čerstvé | |
500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
1-2 1-2 cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
100 g 100 g balkánského sýra, když mám, dám fetu | ||
1 1 dětská hrst máty | Máta peprná list čerstvá | |
1 hrst 1 hrst sušených rajčat, pokrájených | ||
3-4 3-4 rajčata spařená a bez skury (šlupky) | Rajče červené čerstvé | 210 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
1-2 1-2 papriky | Paprika bílá čerstvá | |
200 g 200 g ječných krup | Kroupy ječné | 200 g |
200 g 200 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 200 g |
200 ml 200 ml masového vývaru | Vývar masový | 200 ml |
1 1 feferonka – nemusí být | Chilli paprička čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
cukr | Cukr bílý | |
provensálské koření nebo jen oregano | Provensálské koření | |
špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
olej | Olej řepkový | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
trochu trochu mletého nového koření | Nové koření mleté |