Nutriční hodnoty (Polévka z hokkaido dýně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 295 kJ / 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,46 g |
Tuky | 25,04 g |
– nasycené | 16,03 g |
– nenasycené | 8,58 g |
–– mononenasycené | 7,87 g |
–– polynenasycené | 0,72 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 9,85 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 15,84 g |
– cukry | 10,64 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 lžíce 3 lžíce másla (nebo oleje) | Máslo kravské | 30 g |
2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/2 1/2 dýně | Dýně čerstvá | |
1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
trocha trocha kurkumy | Kurkuma mletá | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
3 kuličky 3 kuličky mletého nového koření | Nové koření mleté | |
2 2 mleté hřebíčky | Hřebíček | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |